Weekbericht: Stofnaam: denim

on

denim.jpg

Het woord “denim” komt van de uitdrukking ‘serge de Nîmes,”verwijst naar een stof die is ontstaan in de Franse stad Nîmes. De stof werd gedragen door katoen plantage arbeiders in de 18e eeuw vanwege haar kracht en het vermogen om goed te dragen. Voornamelijk in de dag van vandaag als de stof bekend welke spijkerbroek zijn gemaakt, kan de denim jassen, rokken en andere soorten kleding en zelfs bekleding te maken worden gebruikt.

Katoen wol en Twill geweven

Denim is gemaakt van katoen, die gesponnen en bevrijd van alle puin. Het weefsel wordt gemaakt met behulp van een geweven genaamd twill, waar geverfd en natuurlijke draden worden gesponnen samen in een bepaald patroon dat zorgt voor een diagonale effect op het oppervlak.

Blauwe kleur

Een onderscheidend kenmerk van denim is het blauwe kleur. Om dit te bereiken, zijn sommige draden geverfd indigo en uiteindelijk geïnterlinieerde met de natuurlijke-gekleurde kruiselings draden. De kleur zit op de top van het weefsel, wat leidt tot zijn potentieel te vervagen als het wordt gewassen. Binnenste buiten draaien van het product wordt aanbevolen om te voorkomen dat vervagen.

Duurzaamheid

Denim is erg sterk en geen addertje onder het gras of gemakkelijk scheuren. Het is ook ademend, kunnen eenvoudig worden gestreken op een hoge temperatuur en kreuken. Geschikt voor lange slijtage, het is vrij stijf wanneer nieuwe, maar verzacht met voortdurende wassen en slijtage.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s