Stage opdrachten: 2.2 trends, ontwikkelingen & inkoop. (gordijnen)

Dit zijn de gordijn merken die we hebben Vivante.

Kendix
Achtergrond info

fghjkKendix, producent van exclusieve gordijnstoffen, vindt haar oorsprong in de traditie van Linnenweverij van Dijk (opgericht in 1848). Meer dan een eeuw later, in 1958, besloot de toenmalige eigenaar van het famili
ebedrijf, Frans van Dijk, een andere richting in te slaan: afgestudeerden van de kunstacademie worden aangenomen om designs te gaan creëren voor een gordijn stoffencollectie. Hij wil nieuwe stoffen gaan brengen in de absolute top van de markt, stoffen ‘met een eigen gezicht, dessinering die een eigen karakteristiek design neerzetten’.  Karakteristieke kwaliteit
stoffen die voldoen aan hoge esthetische en technische maatstaven. Vanaf dat moment zijn internationaal ontwerpers voor de ontwikkeling van Kendix collecties aangetrokken. Anno nu is het bedrijf uitgegroeid tot een internationaal producent van exclusieve stoffen. In de ruim 50 jaar van haar bestaan heeft Kendix wereldwijd een grote naam opgebouwd.

Kenmerk van collectie is modern design, vaak geïnspireerd door architectonische elementen. Met behulp van de modernste technieken worden ideeën vertaald in vernieuwende beelden en structuren. Experimenten met kleur, vorm of materialen worden niet geschuwd.

Plaats in het assortiment is bij de gordijnen.


De ploeg

Achtergrond info
De Nederlandse weverij De Ploeg is in 1923 opgericht als coöperatie en sindsdien bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, weven en op dghjkle markt brengen van stoffen. Sinds begin vorige eeuw, in de jaren 20, geniet De Ploeg als weverij en leverancier van gordijn- en meubelstoffen grote bekendheid bij het Nederlands publiek. Ook internationaal is De loeg een begrip. Met veel aandacht voor ontwikkelingen in smaak, mode en technologie ontwikkelen de ontwerpers van De Ploeg originele stoffen die zeer gewaardeerd worden door zowel consument als professionele gebruikers van stoffen als meubelproducenten, stoffeerders en architecten. De Ploeg staat voor ambachtelijke kwalitatief en esthetisch hoogwaardige gordijn- en meubelstoffen, welke in eigen beheer worden geproduceerd.

Kenmerk van collectie is dat de gordijnen van de Ploeg zijn uniek. Met ingang van 2010 ontwerpt en produceert de Ploeg uitsluitend “groene” gordijnen. De materialen zijn voor 100% recyclebaar.

Plaats in het assortiment is bij de gordijnen.

Essente

Achtergrondinfoessente
Bij Essente staan we voor gordijnen van hoge kwaliteit, tegen aantrekkelijke prijzen. We zorgen met stijlvolle en eigentijdse gordijnen graag voor de finishing touch, waarmee u de raamdecoratie op een prachtige manier vorm kunt geven. Het onderhoud maken we zo gemakkelijk mogelijk en dankzij de topkwaliteit kunt u rekenen op een uitstekend duurzaam geheel.

Kenmerk van de collectie is de stijl van Essente is te omschrijven als ‘modieuze lage-landen chic’. Het ingetogen kleurbeeld is specifiek voor de Benelux ontwikkeld, de structuren en garens zijn geavanceerd en de uitstraling heeft een tikkeltje glamour.

Plaats in het assortiment is bij de gordijnen.

A house of happiness: by Tzum

Achtergrondinfotzum
Een easy lifestyle met by Tzum gordijnen en woonaccessoires. Natural comfort is de oorsprong van by Tzum. Tzum is een Fries plaatsje vlakbij de Afsluitdijk. Gelegen in een weidse natuurlijke omgeving tussen het wad en de stad. Authentiek en puur. Net als de collectie van by Tzum.

Kenmerk van collectie  zich als naturel en oorspronkelijk. Puur en Authentiek.

Plaats in het assortiment is bij de gordijnen.

Kobe

Achtergrond infokobe
“Kobe, interior design” een wereldwijd merk van Kobefab International B.V. omvat een uitgebreide collectie gordijn- en meubelstoffen. Alle medewerkers hebben een unieke passie voor stoffen en wandbekleding waarbij innovatie en de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige producten hoog in het vaandel staan. Al meer dan 35 jaar spelen we een belangrijke rol in de interieur-, design- en lifestyle branche. De onderneming heeft een stevige Europese basis met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. Onze producten worden wereldwijd in meer dan 50 landen gedistribueerd, door professionals en eindgebruikers gebruikt en in hoge mate gewaardeerd.

Kenmerk van collectie is dat de Kobe Design Studio is voor de creatie van het raamdecoratie stoffen concept Camden geïnspireerd door de vintage designstijl. Eigentijdse authenticiteit creëren door hergebruik van traditionele design thema’s in onverwachte combinaties; dat zijn de kenmerken van Camden. Het ingetogen, aardse kleurpallet geeft ruimte aan de finesses van de stof constructies en de spanning van contrasten tussen matte en glanzende garens.

Plaats in het assortiment is bij de gordijnen.

Eijffinger

Achtergrond infoeijffinger
Eijffinger is al ruim 135 jaar actief in de interieurbranche. Het bedrijf is begonnen in Den Haag met het leveren van interieurproducten en diensten aan de ‘nouveau riche’. Al gauw voerde de verkoop van behangpapier de boventoon. Door het leveren van goede service, kwaliteit en unieke dessins (uit voornamelijk Engeland en Frankrijk) wisten zij binnen afzienbare tijd een enorm marktaandeel te vergaren.

Kenmerk van collectie Eijffinger is een trendsetter op het gebied van gordijnen en behang. Het is niet voor niets dat Eijffinger vaste gast is bij woonprogramma’s, bij de vt wonen en al jaren de set van Goede Tijden, Slechte Tijden aankleedt. Eijffinger is bij uitstek de leverancier van behang waar u vrolijk van wordt. Klinkende namen als Ibiza, Flamenco en het bekende Pip design, brengen kleur en leven in uw kamer. Maar uiteraard zijn er ook rustigere designs voor een ingetogen sfeer. Misschien iets minder bekend, maar Eijffinger levert naast behang ook gordijnstoffen. In veel gevallen zijn de stoffen qua kleur en dessin passend bij het behang. Maar los zijn ze uiteraard ook erg leuk.

Plaats in het assortiment is bij de gordijnen en behang

In de volgende bericht over zonwering, tapijt en harde vloeren.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s