Stage opdrachten: 2.2 trends, ontwikkeling & inkoop. (tapijt)

on

Dit zijn de tapijt merken die we hebben Vivante.

Desso Consumer Carpets : Desso, Bonaparte & Parade
Achtergrond infodesso
Tegenwoordig is Desso commercieel actief in meer dan 100 landen en kan het terugkijken op 80 jaar met uitstekende resultaten. Desso heeft in die tijd een reputatie opgebouwd als vooraanstaand producent van hoogwaardige tapijttegels, kamerbreed tapijt en kunstgrasvelden. Desso heeft twee fabrieken, een groot distributiecentrum in Europa en gespecialiseerde klantenservicecentra in Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika, het Midden-Oosten en Australië. Het hoofdkantoor staat in het Nederlandse Waalwijk.

Kenmerk van collectie desso is een gerenommeerd all-round merk dat een hoog architectonische uitstraling goed weet te combineren met functioneel gebruik. Een goed voorbeeld hiervan is de kwaliteit Airmaster. Desso Airmaster is een innovatieve tapijt met lucht filterende eigenschappen voor een gezond klimaat op woon- en werkvloer. Bij de productie van tapijt werkt Desso zowel met synthetische garens als met natuurlijke garens, zoals wol.

Plaats in het assortiment is bij het tapijt.

Van besouw

Achtergrond infovan-beshouw
Van Besouw is niet van gisteren, maar kijkt terug op een lange historie: sinds 1839. Uitgegroeid van een degelijke wever van jute zakken naar een merk van eigentijds tapijt. Daar zijn we trots op. Vernieuwing komt onverwacht. In de tweede wereldoorlog begint Van Besouw een papierspinnerij. Vanwege het tekort aan grondstoffen. Ondanks de situatie zeer vernieuwend. In 1967 komt de grote vernieuwing. Onder leiding van industrieel vormgever Benno Premsela creëert Van Besouw het alom bekende katoenen lusjestapijt en daarmee een revolutie in tapijtland. Liever creëren dan imiteren is het devies. Toen en nu. Het ambachtelijke vakmanschap gecombineerd met de unieke brei en weeftechnieken maken esthetische hoogstandjes mogelijk.

Kenmerk van collectie is productontwikkeling is de sleutel van succes. Van Besouw staat bekend om bijzondere en innovatieve producten. Dat vraagt om dagelijkse creativiteit.

Plaats in het assortiment is bij tapijt.

Interfloor

Achtergrondinfointerfloor
Interfloor Tapijt Vinyl Project is toonaangevend leverancier en distributeur van een breed assortiment kwalitatief hoogwaardig tapijt en vinyl voor zowel residentieel als project gebruik. Het bedrijf heeft sinds 1828 een lange traditie op het gebied van vloerbedekking.

 

 

Kenmerk van collectie Interfloor onderscheiden zich door het gebruik van technologisch hoogwaardige industriële technieken. Dat is mogelijk door jarenlange ervaring: enerzijds met ontwikkelaars en producenten, anderzijds met wensen van veeleisende consumenten en projectmatige gebruikers.

Plaats in het assortiment is bij tapijt. 

Belakos

Achtergrondinfobelakos
Al sinds 1960 maken onze producten vele huiskamers in Nederland, maar ook daarbuiten tot een echt thuis voor onze klanten. Want dat is wat we nastreven: woongenot en een gevoel van thuiskomen voor elke klant die onze producten koopt.

Kenmerk van collectie is dat SDX en SDN zijn polyamidevezels met bijzondere eigenschappen. Hierdoor is het garen 100% UV-bestendig, onderhoudsvriendelijk en bestand tegen de meeste huishoudelijke reinigingsmiddelen inclusief chloor. Doordat het garen in één stap geproduceerd en gekleurd wordt, zijn de opbrengsten hoog, is er weinig afval en is het waterverbruik minimaal. Door de vuil werende eigenschappen van het SDX-garen is geen vuil werende finish nodig. Qua onderhoudsgemak is SDX-tapijt uniek.

Plaats in het assortiment is bij tapijt.

In me vorige bericht over Gordijnen & Zonwering
In me volgende bericht over harde vloeren.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s